Wilhelminakade 177, Feijenoord

Omschrijving

Het gebouw ‘De Rotterdam’ staat op een bijzondere locatie, direct aan rivier de Maas op de Kop van Zuid te Rotterdam. Het gebouw is ontworpen door OMA Architecten en omvat in totaal circa 160.000 m² b.v.o. verdeeld over 3 torens met een hoogte van circa 150 meter. 

De highrise van de ‘Oosttoren’ biedt ruimte aan ondernemingen die de dynamiek van de stad en zicht op de wereld nodig hebben. De uitzichten over stad en haven, vanaf elke verdieping, zijn fenomenaal. Op en rond de Kop van Zuid zijn veel grote (internationale) merk- en bedrijfsnamen gevestigd in de sectoren maritiem, telecom, IT, energie, juridische, fiscale en financiële dienstverlening, architectuur en cultuur. Het business klimaat is uitstekend. 

Locatie
Kantoorgebouw ‘De Rotterdam’ is gelegen op het bruisende Kop van Zuid, met tal van landmarks als gebouw Montevideo, Las Palmas, de Maastoren, de Cruise Terminal, Hotel New York, theater Luxor en woontoren New Orleans. Tevens is de pier voorzien van een grote diversiteit aan hoogwaardige horecagelegenheden. Door de combinatie van functies (wonen/werken/verblijven) kunnen we spreken van een dynamische plek in de stad. 

Met de komst en de nog in aanbouw zijnde woontorens is het bewonersaantal op de Kop van Zuid in de afgelopen jaren enorm gestegen. De Kop van Zuid telt op dit moment 1.115 inwoners. Deze bewoners hebben een relatief hoog opleidings- en inkomensniveau. 

‘De Rotterdam’ bevindt zich op een uiterst strategische zichtlocatie in de stad. Parkeren kan in de inpandige garage. Trams, taxi’s en watertaxi’s, metro’s en bussen rijden af en aan. Het Centraal station en Rotterdam – The Hague Airport zijn snel en goed bereikbaar. 

Bereikbaarheid 
Per auto 
De locatie is per auto goed bereikbaar via de Eramusbrug en via de Laan op Zuid. 

Per OV 
Het metro/tram station Wilheminaplein is op loopafstand gelegen, waardoor de bereikbaarheid met het openbaar vervoer uitstekend te noemen is. Het centrum van Rotterdam is binnen 7 minuten te bereiken. 

Vloeroppervlakte 
De totaal verhuurbare vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt circa 160.000 m². Voor de verhuur is momenteel circa 9.480 m² beschikbaar, als volgt verdeeld: 

Verdieping Metrage (in m² v.v.o.) 
1e verdieping Ca. 372 
27e verdieping Ca. 1.135 
28e verdieping Ca. 505 
29e verdieping Ca. 550 
30e verdieping Ca. 1.153 
31e verdieping Ca. 1.153 
32e verdieping Ca. 1.153 
33e verdieping Ca. 1.153 
34e verdieping Ca. 1.153 
41e verdieping Ca. 1.153 

In aanvulling op bovenstaande opsomming is er op de 6e verdieping circa 2.200 m² beschikbaar voor retail, horeca, fitness, wellness en cultuur. Deze ruimte heeft een verdiepingshoogte van circa 4 meter. 

Tevens is er op de 29e verdieping een mogelijkheid tot deelverhuur vanaf circa 50 m². 

Energielabel A 

Parkeren 
Het gebouw beschikt over een vijflaagse inpandige parkeergarage, welke rechtstreeks is verbonden met de centrale entree van het gebouw. De parkeergarage wordt geëxploiteerd door Q Park. 

Voorzieningen 
Het object zal worden opgeleverd inclusief: 
• representatieve imposante entreehal; 
• een modulaire systeemmaat van 1,8 meter met als basis per 3,6 meter een regelunit voor de 
klimaatinstallaties; 
• systeemplafond in kantoorruimte met ingebouwde daglicht afhankelijke verlichtingsarmaturen 
met aanwezigheidsdetectie; 
• verwarming en koeling middels luchtbehandelingsinstallaties; 
• gevel zonder te openen delen, warmte isolerende beglazing; 
• liftengroep low-rise 4 liften high-rise 4 liften; 
• pantryaansluiting op iedere verdieping; 
• afgewerkte luxe sanitaire groepen per verdieping; 
• vlakke anhydrietvloer; 
• computervloerstroken van 600 mm + wandgoten; 
• droge blusleiding en brandslanghaspels per verdieping.